Agricultura Seguretat Ciutadana

Un 56% menys de robatoris al camp gràcies a les accions de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ofereix recomanacions a representants del sector agrícola per evitar delictes a les seves explotacions agràries
Reunió amb representants d'agrupacions agràries / Guàrdia Civil

El subdelegat del Govern a Alacant, Carlos Sánchez, acompanyat pel Coronel Cap de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Alacant, José Hernández Mosquera, s'ha reunit amb diferents associacions agràries amb l'objectiu d'informar-los sobre les diferents actuacions dutes a terme pels grups especialitzats de la Guàrdia Civil i oferir-los una sèrie de recomanacions de seguretat, per prevenir la comissió de possibles delictes que puguin afectar la producció de les seves explotacions agràries.

En aquesta reunió es va posar de manifest la gran tasca que realitza la Guàrdia Civil tant en prevenció com en l'esclariment de robatoris al sector agrícola gràcies, principalment, a la feina que exerceixen els equips ROCA. De fet, el número de robatoris s'ha reduït un 56% els darrers anys, segons les dades de la Guàrdia Civil.

A la nostra comarca, a la Marina Alta, opera un dels tres equips implantats per la Guàrdia Civil a la província per donar resposta als delictes que es cometen al camp: el equip ROCA de Calp. Una unitat especialitzada que està actualment finalitzant l'Operació “traça 7”, que va iniciar el mes de juny passat, en què s'imputen a diferents autors els delictes de falsedat documental i receptació de cítrics d'origen il·legal, com ha assenyalat Marina González, portaveu de la Guàrdia Civil Alacant.