Política Turisme

El Consell aprovarà en ple el Decret llei pel qual es deroga la taxa turística

Un impost que va néixer el 2022 i que no ha arribat a implantar-se a cap municipi
Carlos Mazón a la WTM / Ràdio Litoral

Com ha anunciat el propi President de la Generalitat, Carlos Mazón, demà divendres, 10 de novembre, el Consell derogarà la taxa turística que estava previst que entrés en vigor el 2024.

Aquesta mateixa setmana, el president de la Generalitat i la consellera d'Innovació i Turisme van signar la proposta de Decret llei per eliminar limpost. Una norma que va néixer el 2022, sense el suport d'una gran part del sector empresarial vinculat al turisme, per a la seva implantació a partir de finals de desembre del 2023. Amb aquesta taxa es pretenien gravar les pernoctacions turístiques. Un cànon municipal i voluntari, que no arribarà a aplicar-se.

El cap del Consell ha mostrat la seva “gran satisfacció” per materialitzar aquest compromís electoral, i ha explicat que, amb la signatura de la proposta d‟acord, que ha tingut lloc a Londres, coincidint amb la fira turística WTM, es vol traslladar al mercat turístic britànic que “és benvingut a la Comunitat Valenciana”.