Educació Infraestructures Política

Calp aprova el projecte bàsic i d'execució del demandat CEE Gargasindi

La comunitat docent del Gargasindi es troba desplaçada des del juny del 2020 a les instal·lacions del vell IES de Benissa
Alumnes del Gargasindi a la seva anterior escola. Arxiu / Ràdio Litoral

Calp va aprovar ahir a la tarda dimarts, en ple i per unanimitat, el projecte bàsic i d'execució del nou CEE Gargasindi per un muntant de gairebé 7,5 milions d?euros. Un centre educatiu pendent de construcció, que des que es va desallotjar el vell col·legi el juny del 2020, manté el seu alumnat i personal docent a les instal·lacions de l'antic IES Josep Iborra de Benissa. Un esperat projecte que fins arribar al ple d'ahir ha patit un complicat camí i una burocràcia feixuga com va recordar la alcaldessa, Ana Sala, en la seva intervenció plenària. La munícipe també va demanar l'ajuda del PP local perquè agilitzi a València, on governen els populars, el procés per aconseguir que aquest projecte es converteixi a l'escola que tots esperen com més aviat millor.

L'execució d'aquestes esperades instal·lacions educatives estarà finançada a través del Pla Edificant de la Generalitat. Una actuació que tots els grups van qualificar de necessària i que ha de ser una realitat el més aviat possible.

Des de l'executiu local s'ha agraït la feina dels tècnics i han lamentat les dificultats que han fet dilatar tot el procés fins a arribar a tenir el projecte, sense arriscar-se a donar una data per a l'esperada obertura del centre educatiu.

Així es pronunciava Ana Sala, alcaldessa de Calp.

Característiques del nou Gargasindi

D'acord amb el projecte aprovat, el nou centre, amb capacitat per a cent usuaris, disposarà de 12 aules generals i diferents espais docents específics com aules de logopèdia, aules-taller, sales de psicomotricitat i música, de rehabilitació física i d'estimulació multisensorial , entre altres. Tindrà 3.495 metres quadrats de construcció i el disseny s'ha adaptat a les característiques i necessitats de l'alumnat d'un col·legi d'educació especial. En aquest sentit, preveu que tot l‟espai destinat a tasques educatives es desenvolupi en planta baixa i que sigui totalment accessible.

Sestima que el projecte, una vegada licitat, pugui ser una realitat en un termini de 15 mesos.