Obres

Calp i Benissa acorden reclamar conjuntament la neteja del barranc del Quisi

L?alcalde de Benissa, Arturo Poquert, s?ha reunit amb l?alcaldessa de Calp, Ana Sala, il?edil de Medi Ambient en aquest ajuntament, Pere Moll, per abordar els problemes derivats de l?acumulació de canyes a la Barranc del Quisi. Una zona que comparteixen tots dos municipis. Aquest és un problema cada vegada més gran, segons indiquen els regidors, atès el seu impacte en els episodis de fortes trombes de pluja.

Ja l'any passat els dos munícips van remetre conjuntament un escrit a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per sol·licitar que es realitzin les obres necessàries per millorar i garantir la seguretat a la cruïlla entre els dos municipis pel Barranc del Quisi, just on l'any passat va morir un agent de la Policia Local de Calp. Arturo Poquet és l?alcalde de Benissa.

A més, ja l'any passat, els dos ajuntaments van instal·lar una sèrie de senyals de perill per gual amb aigua i es van comprometre a instal·lar tanques en tots dos sentits en cas de preemergència per pluges. Amb aquesta reunió es reafirma el compromís dels dos municipis per mantenir en condicions el Barranc del Quisi, com indica el regidor calpí Pere Moll.

Ara tant Sala com Poquet demanen la neteja del barranc de canyes invasores i van més enllà ja que es comprometen a treballar per la renaturalització del barranc amb espècies vegetals autòctones i convertir el barranc en una via verda entre les dues poblacions que permeti rutes de senderisme i bicicleta.