Esdeveniments

La Guàrdia Civil desmantella un grup criminal dedicat a la plantació de marihuana indoor a Calp

La Guàrdia Civil, en el marc de l?operació Miller d'àmbit nacional, que desenvolupa el Pla de resposta policial al cultiu i tràfic il·legal de marihuana i els beneficis del mateix, ha desmantellat una plantació de marihuana localitzada a l'interior d'un xalet a una urbanització de luxe de Calp. Amb aquest operatiu s'ha aconseguit aturar els integrants d'una banda delictiva, els capturats dels quals ja han ingressat a la presó.

Els detinguts, tots homes, cinc en total, de nacionalitat albanesa, amb edats compreses entre els 30 i 35 anys, i amb antecedents policials relacionats amb delictes semblants als investigats.

Durant l'explotació de l'operació, es van intervenir 532 plantes de marihuana, 56 quilograms de cabdells de la mateixa droga i un vehicle de motor, a més de material utilitzat per al cultiu de la droga, entre els quals destacaven 37 ventiladors, 6 aparells d'aire condicionat i 400 quilograms de cablatge elèctric.

Als detinguts se'ls han imputat els delictes contra la salut pública, la defraudació de fluid elèctric i la pertinença a organització criminal, a més del delicte de danys per ocasionar desperfectes per valor de 20.000 euros a l'habitatge que utilitzaven en règim de lloguer.