Medi ambient

Entrevista a Rosa Sala, presidenta d'ABAI

La recuperació dels Ofegabous es converteix en una realitat

A la reveladora entrevista, Rosa Sala, presidenta de l'Associació ABAI, comparteix detalls emocionants sobre l'exitós projecte de recuperació dels Ofegabous. Des de la seva creació el 2016 fins a la recent implementació el maig del 2022, aquest projecte ha aconseguit reintroduir aquest únic tritó a la Comunitat Valenciana, considerat el més gran d'Europa i en perill d'extinció.

Durant l'entrevista, la Rosa ens revela l'origen del nom Ofegabous i ens explica més sobre el conveni establert entre ABAI i l'Oceanogràfic, el qual els dóna suport en el seguiment d'aquestes espècies. El novembre de l'any passat, es van introduir Ofegabous amb xip a la tolla, i ahir, durant una visita amb estudiants de l'institut de Benissa, se n'ha pogut constatar l'evolució mitjançant mesuraments de pes i anàlisi, així com l'alliberament de nous exemplars.

Rosa també ens comenta amb entusiasme que ABAI ha publicat un segon llibre sobre aquest fascinant tema, titulat Vol d'ofegabous i escrit per Lidia SantaCreu. A més, per al curs vinent, l'associació ha preparat un projecte didàctic en col·laboració amb els tres col·legis de Benissa, amb l'objectiu de conscienciar i educar els estudiants sobre la importància de la conservació d'aquestes espècies.

La tasca incansable d'ABAI i el seu compromís amb la protecció dels Ofegabous han portat a convertir un somni en realitat. Gràcies a la seva dedicació i al suport de col·laboradors clau, aquesta espècie única té una nova oportunitat de sobreviure i florir al nostre entorn.