Serveis Socials

Diputació ofereix ajuts perquè les famílies vulnerables facin front a la crisi

Subvencions per a Benissa, Calp, Poble Nou de Benitatxell, Dénia, Jesús Pobre, La Xara, Xàbia i Teulada

Diputació d'Alacant ajudarà amb més de 19,5 milions d'euros les famílies i els col·lectius més vulnerables de la província a fer front a la crisi econòmica i energètica derivada de l'alça dels preus. La institució ha resolt aquesta convocatòria de subvencions, que es gestionarà a través de 57 ajuntaments i 8 mancomunitats de serveis socials, amb què a més de donar cobertura a prestacions socials extraordinàries, es col·laborarà en l'acolliment als refugiats procedents d'Ucraïna.

Gràcies a aquestes subvencions es podrà donar cobertura a les necessitats bàsiques de les famílies més vulnerables, pagant la compra d'aliments, productes de neteja i higiene i medicaments, material escolar o el pagament del lloguer, la llum o l'aigua.

D'una banda, els ajuntaments que es beneficiaran de les ajudes per a prestacions socials extraordinàries a la Marina Alta són Benissa, Calp, Poble Nou de Benitatxell, Dénia, Jesús Pobre, La Xara, Xàbia i Teulada.

D'altra banda, es distribuiran 4,6 milions d'euros entre diferents mancomunitats de serveis socials de la província: A la Marina Alta, rebran ajut, la Mancomunitat Serveis Socials de Pego, L'Atzúvia i les Valls (379.008 euros) i la Mancomunitat de Serveis Socials Marina Alta (1.676.598 euros).