Obres

Conselleria d'Obres Públiques comença a retirar els vaixells abandonats a Puerto Blanco de Calp

És un projecte que porta un retard de dos anys

Mirem a Calp, on la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha començat a retirar els vaixells abandonats de Puerto Blanco. Així ho constaten fonts municipals.

Es tracta de la primera actuació que té lloc en aquest enclavament després de diversos anys en què el projecte ha estat paralitzat. Uns treballs necessaris perquè l'empresa adjudicatària de la concessió Marina PortBlanc pugui prendre possessió dels terrenys i comenci les obres d'adequació i modernització d'aquesta zona del litoral calpí.

Tot i això, encara queden pendents dos tràmits necessaris perquè la mercantil pugui iniciar els treballs: d'una banda, que Conselleria aprovi el projecte de construcció presentat per l'empresa, i de l'altra, que concedeixi a aquesta l'acta de lliurament de béns, és dir, dels terrenys.

Des de l?ajuntament l?alcaldessa, Ana Sala, assenyala que, tot i que encara es desconeix quan començaran les obres, el fet que comencin a retirar-se aquests vaixells és un pas molt important. La munícipe confia que estigui propera la data en què l'empresa pugui iniciar els treballs.

Es tracta d'un projecte que porta un retard de dos anys ja que les obres havien d'haver començat el 2021 i estava previst que el nou port obrís les portes l'estiu del 2022. No obstant, va ser paralitzat per un problema de límits entre les administracions que va ser resolt a l'agost del 2022 quan Costes va donar el vistiplau a les modificacions de les línies d'adscripció que va sol·licitar el mateix Ministeri de Transició Ecològica.

Està previst que l'empresa inverteixi cinc milions d'euros en el projecte i es faran obres tant d'urbanització, com d'edificació i portuàries. Marina PortBlanc albergarà uns 200 amarratges entre motos d'aigua i embarcacions de fins a 15 m d'eslora, aparcaments, restaurants i zona d'oci.