Serveis Socials

Benitatxell envia un carregament de material i mobiliari escolar als campaments sahrauís

Ajudaran a reconstruir una aula de l'escola, derruïda per una riuada, i permetrà crear una petita aula d'informàtica

L'Ajuntament de Benitatxell ha enviat un carregament de material i mobiliari escolar als campaments sahrauís per reconstruir una aula escolar. D'aquesta manera se segueix amb la col·laboració i el compromís que el municipi va adquirir l'any passat amb la Daira sahrauí 27 de febrer, amb què es va signar un acord d'agermanament el març del 2022.

Fonts municipals han explicat que una part del material enviat ajudarà a reconstruir una aula de l'escola, derruïda per una riuada, i permetrà crear una petita aula d'informàtica. D'aquesta manera Benitatxell presta ajuda humanitària amb la qual donar solució a diferents problemes que pateixen els campaments, sobretot la població infantil que hi viu.

L'abril del 2022 un representant de l'Ajuntament de Benitatxell va visitar la Daira 27 de febrer i els campaments de refugiats, ubicats des de fa més de 40 anys, al mig del desert algerià. Aquesta visita va servir per conèixer la realitat dels refugiats i les refugiades sahrauís i per recollir les principals necessitats. Entre elles, es va vestir la madrassa (escola) Màrtir Lel Andala, la qual, després de les riuades, va patir la destrossa d'una aula i de mobiliari escolar, i va suposar l'agrupament de l'alumnat en aules abarrotades i en condicions molt precàries.

Per aquest motiu, l'Ajuntament de Benitatxell es va comprometre a aconseguir material escolar i mobiliari decent per enviar als campaments i reconstruir l'aula destrossada per les pluges intenses.

Ara, un any després, a causa dels problemes en el pas per Algèria derivats de la política nacional i internacional, Benitatxell ha llogat una furgoneta amb mobiliari escolar (taules, cadires, pissarres, etc.), material ofimàtic per poder crear una petita aula d'informàtica, instruments musicals o llibres en castellà del Gegant Mediafava de l'escriptora poblera Empar Ferrer. Un material que es preveu arribi al seu destí els propers dies i que ajudarà a millorar la madrassa de la Daira 27 de febrer i la situació de molts nens i nenes.

Des de l'Ajuntament es mostren satisfets amb l'enviament i se senten “orgullosos de ser un municipi solidari que no oblida la relació que durant molts anys ha tingut el Poble Nou de Benitatxell amb la lluita sahrauí, especialment amb la població infantil”.