Cultura

Aprovada la protecció de l'última parcel·la verge del litoral calpí a la urbanització La Manzanera

La Comissió Territorial d'Urbanisme d'Alacant converteix una parcel·la de 10.000 m2 en zona verda i preserva el llegat arquitectònic de Bofill
Foto / not PGOU Calp

La Comissió Territorial d'Urbanisme d'Alacant, dependent de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha aprovat de manera definitiva la modificació puntual D-13 del PGOU-de Calp, de millora ambiental i del patrimoni cultural del sòl urbà de la Camaminera que permetrà protegir la darrera parcel·la verge del litoral calpí. Una parcel·la que està ubicada a aquesta urbanització i que té aproximadament 10.000m2.

 

Així queda reflectit al Butlletí Oficial de la Província, on s'ha publicat aquesta resolució que converteix aquesta parcel·la, fins ara urbanitzable, en zona verda. Es tracta d'un projecte que va arrencar a principis de la legislatura amb l'objecte de salvaguardar una pinada, ubicada al costat de la costa en sòl edificable sobre la qual podia sol·licitar-se llicència el que va portar a que es decidís traslladar la seva edificabilitat a altres zones a la mateixa urbanització La Manzanera.

 

Fonts municipals remarquen que la modificació puntual D-13 també té repercussions en el patrimoni cultural de la urbanització ja que suposa una protecció integral de l'obra de Bofill a la part exterior. A partir d´ara s´impedeix qualsevol modificació estètica de l´exterior de les edificacions construïdes per l´arquitecte català.

 

A més, aquesta modificació puntual també permet ordenar els espais verds de la urbanització i augmentar-ne els accessos a la costa.