Política

L'aprovació de contracte d'escombraries a Calp ha tingut els seus més i menys en la seva aprovació plenària

S'ha adjudicat a Acciona per gairebé 39 milions

Al ple celebrat ahir a l'Ajuntament de Calp es va aprovar adjudicar el contracte del servei de recollida i transport de residus urbans i neteja viària a la licitadora Acciona per un preu d'adjudicació de gairebé 39 milions d'euros (38.738.553,59 €)  i un termini dexecució de nou anys. Un dels contractes més importants del municipi.

En aquest procediment hi ha participat el Comitè d'Experts en la matèria, constituït per personal aliè a l'Ajuntament a excepció d'un dels membres, que va ser nomenat pel ple municipal. Aquest Comitè és el que ha analitzat els criteris basats en judicis de valor. Després de l'informe d'aquest Comitè, la mesa de contractació va avaluar els criteris objectius mitjançant l'aplicació de les fórmules previstes a la Llei de Contractes al Sector Públic.

Al torn d'intervencions el portaveu de Defendamos Calpe, Paco Quiles, va assenyalar que “l'important no és treure el contracte sinó que funcioni i funcioni de millor manera que en els darrers 20 anys. Ara lliguen les properes dues corporacions a aquest contracte, no hi ha hagut consens en aquest procediment i això portarà conseqüències. A més, no hi ha un estudi per reduir residus, no es revisa la taxa de recollida, el contracte és millorable.”

El portaveu de Compromís, Ximo Perles, va justificar la seva abstenció reiterant que el grup està en contra del plec, i advertint que estaran pendents de fiscalitzar la seva execució.

Santos Pastor, portaveu del PSPV-PSOE va lamentar que el nou plec no millora ni modernitza la prestació del servei, i en va calcular el cost en 4'4 milions d'euros a l'any.

Escoltem Ximo Perles i Santos Pastor:

 

 

No hi ha sensorització del soroll dels vehicles, ni de les rutes, ni de l'estat dels contenidors, manca d'exigència per part del govern. A més, introdueix la construcció d'un ecoparc quan formem part del Consorci Mare que ja va proposar la seva construcció al municipi”.

 

Per part seva, l'actual regidor de Neteja i RSU, Juan Manuel del Pino, ha assenyalat que l'actual executiu ha complert adjudicant el servei i que seran les corporacions que vinguin les responsables de fiscalitzar-lo i que es compleixi el plec.

 

Tall

 

La portaveu popular, Noelia Císcar va intervenir per assenyalar que “per la seva importància necessitem que ja es posi en marxa el nou contracte, òbviament caldrà fiscalitzar l'empresa que el dugui a terme.”