Esdeveniments

Condemna per a l'amo d'un hotel a Calp que es va fer amb el préstec del seu amic

Es tractava de 60.000 euros per reactivar el negoci hoteler

Segons l'agència EFE, el propietari d'un hotel de Calp ha estat condemnat per un delicte d'apropiació indeguda i altre de falsedat en document mercantil per quedar-se amb l'import d'un préstec concertat amb un conegut per rellançar l'establiment i poder-lo vendre.

La sentència dictada per un tribunal de la Secció Tercera de l'Audiència considera provat que l'acusat va assolir un acord de finançament amb un home a qui unia una relació de 30 anys d'amistat pel qual li cedia aquest. 60.000 euros per reactivar el negoci hoteler i posar-ho a la venda.

A partir d'aquest acord, l'empresari es comprometia a tornar-li els diners un cop venut l'establiment. L'hotel es va vendre, però el prestador no va recuperar els diners i va presentar una querella. Així, tots dos van plasmar aquest acord verbal de préstec a través d'un contracte d'aparença de venda signat el 30 de gener de 2015 en què se simulava la venda de participacions de l'empresa propietària de l'hotel per import de 60.000 euros més 5.000 euros més en despeses .

Poc després, l?acusat va percebre els primers 35.000 euros transferits per a despeses en virtut d?aquest acord de finançament. Mentrestant, el conegut que va formalitzar el préstec va traslladar la residència fora del país i no va arribar a exercir cap funció a càrrec de la gestió de l'empresa propietària de l'hotel, mentre que l'acusat va assumir la funció d'administrador únic disposant dels diners prestats.

Tres anys després, la persona que havia prestat els diners va ser coneixedora de la venda de l'hotel i va presentar querella contra l'acusat l'11 de setembre del 2018 en no haver recuperat el préstec concedit.

La sentència afegeix que el processat va simular la celebració de juntes socials de l'empresa propietària de l'hotel a les actes del qual deixava constància de la presència del prestador, quan aquest no havia participat en aquestes reunions.

Amb tot, abans de la celebració del judici, el 27 d'abril passat, l'acusat va cobrir les responsabilitats civils demandades pel querellant amb la devolució dels diners disposats, de manera que aquest va renunciar a continuar exercint accions legals el 10 de març d'aquest any .

D'aquesta manera, a l'inici de la vista, l'empresari va assolir un acord de conformitat amb la Fiscalia pel qual assumia l'autoria d'un delicte d'apropiació indeguda agreujada, i se li va aplicar l'atenuant de reparació del dany, per haver tornat el diners després de conèixer la denúncia, a més d'un altre delicte de falsedat en document mercantil, penat amb quatre mesos més de presó.

Tot i això, explica EFE, les dues condemnes queden en suspens per un termini de dos anys amb la condició que el processat no torni a delinquir.