Cultura

Arrenca a Calp el programa de visites guiades gratuïtes als edificis construïts per l'arquitecte Bofill

És part del programa dedicat a l'Any Bofill

Amb motiu del Any Bofill a Calp, l'Ajuntament posa en marxa un programa de visites guiades gratuïtes als edificis construïts per l'arquitecte català a la Manzanera. A través d'aquesta activitat cal destacar la importància del llegat arquitectònic que va deixar Ricardo Bofill a Calp, que amb els anys s'ha convertit en una icona de l'arquitectura de la segona meitat del segle XX.

Les visites guiades, que arranquen avui dijous, es realitzaran un cop per setmana fins al mes d'octubre, en grups d'un màxim de 25 persones. A partir del juny s'afegirà un segon torn de visites per a llengües estrangeres. El recorregut es farà a peu des de la Casa de la Cultura. Està previst accedir a les zones comunes del Plexus, Xanadú i Amfiteatre, mentre que la Muralla Roja es visitarà des de fora.

També es recorrerà part del passeig Voramar - des d'on es contemplarà el Club Social - així com la zona més elevada de la Manzanera, on s'ubiquen les vil·les construïdes per Bofill, per admirar una panoràmica de tot el conjunt arquitectònic dissenyat per l'arquitecte.

Així ho ha explicat el comissari de l'”Any commemoratiu Bofill, 50 Aniversari de la Muralla Roja”, Juan Manuel del Pino:

Remarcar que per participar a les visites cal inscriure's prèviament acudint a qualsevol de les oficines de turisme de Calp, o bé a través dels telèfons 965 836 920 / 965 838 532 o de l'email turisme@ajcalp.es.

Com a part del recorregut no és totalment accessible es prega a les persones amb mobilitat reduïda que ho adverteixin a la inscripció perquè l'organització ho tingui en compte.

En aquest mes de maig les visites previstes tindran lloc els dies 4, 20 i 27 de maig, a les 10.30 hia les 19 h en espanyol, mentre que a  juny seran el 3, 10, 17 i 24 a les 18.30h en anglès ia les 19h en espanyol. Es recomana consultar el web de l'Ajuntament – calp.es – així com el de Turisme – calpe.es – per conèixer els horaris de les diferents visites que variaran al llarg dels mesos en funció de la llum del dia i les temperatures. Al juliol s'introduiran visites en francès.