Serveis Públics

Obert el termini per votar per correu

La sol·licitud es pot fer fins al dia 18 de maig a la web www.correos.es o també presencialment a qualsevol oficina
Foto / www.correos.es

Ja estem amb la mirada posada el 28 de maig, dia en què els ciutadans estem convocats a exercir el nostre dret al vot. Per això els volem informar que ja es pot sol·licitar el vot per correu per a les eleccions tant autonòmiques com a municipals.

La sol·licitud es pot fer fins al dia 18 de maig de forma telemàtica a la web de Correus, www.correos.es, o també presencialment a qualsevol oficina postal.

Aquest sistema està disponible especialment per a aquelles persones que per motius personals o laborals no puguin acudir al col·legi electoral el dia de la votació.

Per sol·licitar el vot per correu cal presentar el DNI o qualsevol altre document que acrediti la nostra identitat. Un cop realitzada la sol·licitud, es rebrà al domicili indicat una documentació amb la papereta de vot i un sobre per introduir-la. L'elector haurà d'emplenar la papereta i introduir-la al sobre de votació, que haurà de ser enviat per correu certificat al col·legi electoral corresponent abans del dia de les eleccions i segons els terminis marcats.

Recordar que el dret al vot és un dret fonamental en una societat democràtica, per la qual cosa s'anima tots els ciutadans a exercir-lo i participar activament a les eleccions municipals i autonòmiques del proper 28 de maig.