Serveis Públics

La ciutat del Penyal reforça el servei de neteja per Setmana Santa

Equips d'hidroneteja s'encarregaran de contenidors, places i entrades a les platges

El Ajuntament de Calp ha anunciat un pla de reforç del servei de neteja de cara a Setmana Santa. Una mesura necessària, segons apunta l?alcaldessa, Ana Sala, tenint en compte l?augment poblacional que experimenta la localitat en temporada de vacances.

La munícipe, explica que en espera que es resolguin al·legacions i finalitzi l'adjudicació del contracte del servei de recollida de RSU i Neteja Viària, des de l'Ajuntament i juntament amb l'actual concessionària s'ha elaborat aquest Pla de Servei, amb què afrontar la propera temporada de vacances.

El reforç s'estructura en tres franges horàries, al matí s'estableixen dues rutes de recollida de dilluns a dissabte de càrrega lateral, juntament amb dos suports per a la recollida dels residus que queden a l'entorn de contenidors de càrrega lateral. Els diumenges es disposa d'una ruta de recollida a la zona d'urbanitzacions per als punts amb més acumulació de residus.

També s'estableix un equip per a la recollida de mobles i estris per a la zona del nucli urbà i un altre equip per a la zona d'urbanitzacions. A més es durà a terme l'escombrada manual i la neteja diària de dilluns a diumenge de totes les zones del nucli urbà i passejades. I dos equips d'hidroneteja, s'encarregaran de dilluns a divendres de la neteja de l'entorn de contenidors, places i per reforçar la neteja a les entrades a les platges.

El Pla preveu establir dos equips per a l'esbrossada a la zona d'urbanitzacions de dilluns a divendres i una escombradora per a la zona del casc i passejades de dilluns a diumenge. Dos cops per setmana es realitzarà el rentat de contenidors de càrrega lateral i càrrega superior.

Ana Sala és l'alcaldessa de Calp:

A la franja horària de tarda es realitzarà la recollida específica de cartró als grans productors porta a porta de dilluns a dissabte i la recollida de paper cartró de contenidors de càrrega lateral i càrrega superior. També en aquest tram es farà la recollida d'envasos

A les tardes també es durà a terme el reforç de l'escombrada manual i escombratge mecànic d'urbanitzacions i s'instal·laran nous punts de contenidors de petites dimensions en zones de gelateries i parades de menjar on es generen més residus.

Ja a la nit es fan dues rutes de recollida de la zona del nucli urbà de dilluns a diumenge juntament amb un equip de suport per a la recollida dels residus que estan a l'entorn dels contenidors. A la zona del nucli històric s'han clausurat els contenidors soterrats i s'han implantat punts de dipòsit de residus mitjançant contenidors de càrrega del darrere de gran capacitat, a més s'han repartit contenidors de petites dimensions per als restaurants de la zona que són trets pels usuaris a partir de les 22.00 hores. Aquests contenidors són recollits per un equip de dilluns a diumenge.

Els dissabtes es disposa d'un equip específic de neteja de mercadet compost per 9 operaris que fan la neteja de la zona de mercat un cop acabat. A la zona d'urbanitzacions es continuarà disposant de dos equips de desbrossament ia les zones de passeigs es reforçarà el servei amb un equip de repàs en horari de tarda.

A les zones de passeigs s'instal·laran nous punts de contenidors de petites dimensions a zones de petits negocis, gelateries i parades de menjar, etc.