Obres

Diputació injecta 9 milions per rehabilitar el patrimoni històric

Ajuts per a Casa-Torre Tros de Calcides de Benissa, Castellet d'Orba, Casa Gabriel Miró de Parcent o Castell de l'Ocaive de Pedreguer

Diputació injecta nou milions d'euros per rehabilitar el patrimoni històric de 30 municipis de la província, entre ells alguns de la comarca, on s'ha previst una inversió que suma 1'6 milions d'euros.

D'aquest muntant total, el projecte per recuperar la Casa-Torre del Tros de les Calcides, de Benissa, rebrà 448.669 euros. Mentre que el Castellet d'Orba comptarà amb una subvenció de 70.264 euros, la 'Casa Gabriel Miró' de Parcent percebrà 500.000 euros, el Castell de l'Ocaive de Pedreguer 150.373 euros, el projecte del Cap d'Or de Teulada aconsegueix 374.210 euros i el Molí Giner de Xaló rep 125.271 euros.

Aquesta és la segona convocatòria del Pla Provincial per a la rehabilitació i la posada en valor del patrimoni històric i titularitat municipal, llançada per la Diputació d'Alacant.

El president de la institució, Carlos Mazón, ha explicat que aquesta convocatòria de ajudes dóna suport a projectes de reforma, restauració, rehabilitació o gran reparació dels edificis, construccions i restes arquitectòniques de titularitat municipal que tenen la consideració de Bé d'Interès Cultural (BIC), Bé de Rellevància Local (BRL) o són de reconegut interès històric.

 

Mazón remarca que aquesta línia d'ajuts és una mostra de suport de la institució provincial per salvaguardar les nostres dades d'identitat i d'història.