Serveis Públics

Benitatxell posa en marxa brigades de neteja de les zones verdes

Dues brigades tenen delimitats els seus treballs a l'urbs i el disseminat

L'Ajuntament de El Poble Nou de Benitatxell ha posat ordre a un dels serveis municipals més durs de rosegar: la neteja de les herbes i les zones verdes municipals. I ho ha fet amb la creació de dues brigades verdes específiques amb quatre operaris i amb una minuciosa planificació, segons expliquen fonts municipals.

A través de l'empresa pública municipal Poble Net SL, s'han creat dues brigades diferenciades, i cadascuna segueix un planning mensual periòdic. La Brigada 1 està dedicada a la zona urbana i partides rurals, i actua de manera cíclica. La Brigada 2, realitza treballs només a Cimera del Sol.

Aquestes brigades també s'encarreguen de la neteja de les zones verdes, algunes molt degradades i recuperades recentment pel mateix ajuntament.

Des del consistori s'explica que aquesta planificació es va implantar a principis d'any, i el que es pretén és realitzar un manteniment continuat per evitar que l'herba s'acumuli o creixi més del compte. Ara es neteja sobre net, cosa que facilita força els treballs als operaris i evita les queixes. A més, paral·lelament, a través de diferents línies de subvencions, gairebé tots els camins rurals del terme municipal seran asfaltats i reparats properament, segons anuncien fonts municipals.

A la dotació de personal i la millora de la planificació s'hi ha de sumar l'adquisició de nova maquinària. Ara el servei disposa de 5 màquines desbrossadores per a quatre operaris.