Esports

Xàbia: Epicentre de la Comunicació Esportiva i Turisme Esportiu

L'esdeveniment promet explorar l'impacte transformador de l'esport a la Marina Alta com a motor de notícies i atracció turística
Parador Nacional de Turisme de Xàbia / Ayto. Xàbia

Dimecres 12 de juny, el Parador Nacional de Xàbia es convertirà en el punt de trobada clau per a la jornada «Mitjans de Comunicació i Turisme Esportiu», organitzada per la Generalitat Valenciana. Aquest esdeveniment promet explorar l'impacte transformador de l'esport a la Marina Alta com a motor de notícies i atracció turística.

Desenvolupant Potencial Mediàtic

La sessió començarà a les 10.00 h amb un enfocament en el potencial de la comunicació esportiva en l'àmbit autonòmic i comarcal. Juan Ampolla, gerent de la SD Correcamins, juntament amb Àlex Heras, director de comunicació de València Ciutat del Running, compartiran les estratègies darrere de l'èxit mediàtic internacional de la Marató de València, proporcionant perspectives valuoses sobre com organitzar i promoure grans esdeveniments esportius.

Celebrant la Singularitat Local

A les 10.45 hores, l'atenció se centrarà en competicions singulars com el Granadella Trail de Xàbia i l'I Triatló Teulada Moraira, destacant el seu creixement i com aquests esdeveniments estan modelant la identitat esportiva de la regió.

Ciclisme: Un Cas d'Estudi d'Elit

La sessió de les 11.30 hores promet ser reveladora, amb la participació de Ángel Casero, ex ciclista professional i director de la Tornada a la Comunitat Valenciana; Aritz Arberas, director esportiu del equip Lidl-Trek; i Alexandre García, director del Parador de Xàbia. Junts discutiran com la Marina Alta s'ha transformat en una destinació clau per a l'entrenament d'elit en ciclisme, explorant el paper de la infraestructura i el suport local en aquest fenomen.

Impacte Comunitari de l'Esport

A les 12:45 hores, Juan Zaragozí, director del Circuit a Peu Marina Alta, abordarà com l'esport popular pot enfortir la cohesió comunitària i contribuir significativament al teixit social de la regió.

Obertura Oficial i Conclusions

La jornada serà inaugurada per Nuria Montes, consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, juntament amb Rosa Cardona, alcaldessa de Xàbia, els qui emfatitzaran la importància de l'esdeveniment per a la projecció de Xàbia i la Marina Alta com a destinacions de turisme esportiu de primer nivell.

Aquesta sèrie de xerrades no només destacarà la rellevància de l'esport en la promoció turística i mediàtica, sinó que també proporcionarà un marc de referència sobre com esdeveniments locals poden ressonar al panorama internacional, consolidant la Marina Alta com un epicentre d'activitat esportiva innovadora i atractiva.