Esdeveniments

Detingut un presumpte gihadista per enaltiment al terrorisme a Teulada

La Policia Nacional va iniciar la investigació el juny de 2023
Agents de la Policia Nacional / PN

Agents de la Policia Nacional han detingut a la localitat de Teulada (Alacant) a una persona per la seva presumpta participació en els delictes de captació terrorista, adoctrinament, autoadoctrinament i enaltiment del terrorisme. Els investigadors han constatat com aquest subjecte realitzava i difonia nombroses publicacions a favor de l'organització terrorista Daesh, intensificant aquestes últimes setmanes tant el nombre com la radicalitat de les mateixes.

La investigació es va iniciar el passat mes de juny del 2023, quan experts en la lluita contra el terrorisme van tenir constància que un individu, de nacionalitat marroquina, difonia a través de les seves xarxes socials contingut de caràcter gihadista. Després de les indagacions policials oportunes es va confirmar que el detingut, adherit plenament als postulats ideològics de l'organització terrorista, residia en territori espanyol, en concret a la localitat de Teulada (Alacant).

Avançat estat de radicalització

La investigació va deixar palès des del primer moment el seu avançat estat de radicalització, havent-se intensificat el nombre i radicalitat de les publicacions que realitzava les últimes setmanes. Segons els agents havia arribat a elaborar el seu propi material pro gihadista per tal de difondre'l en obert a les seves xarxes socials. Així mateix, els investigadors han constatat que mantenia contacte habitual tant amb persones ja detingudes per terrorisme gihadista a Espanya i el Marroc, com amb combatents terroristes estrangers a la zona sirià-irakí.

L'operació, que ha estat realitzada per agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional, ha comptat amb la col·laboració de la Brigada Provincial d'Informació d'Alacant i de la Direcció General de la Seguretat del Territori del Regne del Marroc (DGST) , sota la direcció del Jutjat Central d'Instrucció número Cinc i la coordinació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

Dilluns a la matinada es va posar en marxa el corresponent dispositiu policial, procedint a la detenció d'aquesta persona i al registre del seu domicili. Els agents han intervingut gran quantitat de material informàtic i telefònic, així com diferent documentació relacionada amb la investigació que els agents es troben analitzant.

Actualment el detingut ha estat posat a disposició del Jutjat Central d'Instrucció número Cinc, que ha decretat el seu ingrés a la presó.