Societat

Benitatxell forma els veïns per saber afrontar situacions d'emergència

Aquest 19 de juny se celebra un taller de primers auxilis sobre la maniobra de Heimlich
Equip de primers auxilis / Amanda Ortolà

Saber com actuar davant d'una situació d'emergència és clau per salvaguardar la vida pròpia i la de les persones que ens envolten. Qualsevol persona pot necessitar assistència mèdica i tenir la capacitat de salvar vides i fer que el seu entorn sigui més segur.

Tenint en compte aquestes màximes, l'Ajuntament de El Poble Nou de Benitatxell en col·laboració amb el col·lectiu local de Protecció Civil, l'Associació de Dones del Poble Nou i la infermera Sandra Esparcia, ha organitzat un taller de primers auxilis obert al públic en general i gratuït que tindrà lloc aquest dimecres 19 de juny.

El taller, com ha explicat la sanitària responsable, Sandra Esparcia, se centrarà en la maniobra de Heimlich, actuació clau davant d'una situació d'ofegament. El taller orientarà els participants sobre com actuar amb urgència i saber què fer davant d'un ennuegament d'una persona, se'ls explicaran les diferències d'acció entre adults i nens, i es faran activitats pràctiques.

La cita és al Centre Social a les 19 hores, amb entrada lliure i gratuïta. Esparcia remarca que tots estem exposats a situacions d'emergència i amb aquesta formació bàsica s'aporten una sèrie d'habilitats i coneixements sobre primers auxilis, que poden ajudar a crear comunitats més segures i saludables.

Des de l'Ajuntament de Benitatxell han manifestat el seu agraïment al grup de ball Pam's Dance Fitness Ladies, ja que amb la seva donació solidària a Protecció Civil d'una armilla de formació per fer la maniobra de Heimlich és possible fer aquest taller i formar els veïns per afrontar situacions d'emergència.