Obres Patrimoni

Xaló inverteix 40.000 euros per recuperar i posar en valor la Bassa dels Arcs

L'actuació, subvencionada per la Diputació d'Alacant, pretén posar en valor aquesta infraestructura hidràulica de finals del segle XVIII
Bassa dels Arcs de Xaló. / Ràdio Litoral.

Ja han començat els treballs per a la rehabilitació, restauració, protecció i posada en valor de la Bassa dels Arcs de Xaló. Aquesta és una actuació subvencionada per la Diputació d'Alacant amb la finalitat de posar en valor el patrimoni local. De fet, aquesta construcció hidràulica està declarada Bé de Rellevància Local i és un element destacable de larquitectura local.

Una infraestructura datada entre finals del s. XVIII i principis del s. XIX. que servia per recollir l'aigua de regadiu destinada a l'abastiment agrícola d'hortes properes. Encara que també té un component emocional, ja que fa molts anys enrere, va ser utilitzada per refrescar-se, refrescar-se de la calor estiuenca o aprendre a nedar.

Ara, completament seca, crida l'atenció la seva peculiar arquitectura, les arcades, construïdes en maçoneria, amb blocs irregulars units amb argamassa de calç.

Les obres suposen una inversió de gairebé 40.000 euros i l'Ajuntament aportarà menys de 2.000 euros, la resta ho subvenciona la institució provincial.