Política

Ondara cedirà, per imperatiu legal, la plaça de bous a la Generalitat per a un festeig taurí

Es tracta d'una correguda de bous amb picadors a celebrar el 7 de setembre
Plaça de Bous / Ajuntament d'Ondara

El Ajuntament d'Ondara elevarà a aprovació al ple ordinari d'aquest dijous 30 de maig, la sol·licitud formulada per la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana per a la cessió de la plaça de bous d'Ondara el proper 7 de setembre de 2024. Aquest esdeveniment consistirà en una correguda de bous amb picadors, en el marc de la creació d'un circuit de corregudes a la Comunitat Valenciana.

La proposta, que se sotmetrà a ple per a la seva aprovació, cerca la cessió de la Plaça de Bous d'Ondara per acollir-ne una correguda de bous amb picadors. Aquesta sol·licitud ha estat avaluada després de l'elaboració d'un informe jurídic encarregat pel equip de govern de l'Ajuntament d'Ondara, que pretenia explorar la possibilitat de negar la petició sense incórrer en il·lícits legals. L'informe conclou que, segons la jurisprudència, la denegació de la cessió per a un esdeveniment similar en un altre ajuntament va resultar en l'anul·lació d'aquesta denegació.

El alcalde, José Ramiro, ha informat que, encara que el govern local no és favorable a aquest tipus d'esdeveniments, han d'acatar la legislació vigent. "No es pot obviar la legislació i la jurisprudència sobre aquest tema", ha declarat. L'informe jurídic subratlla que, segons la jurisprudència dels tribunals, la sol·licitud de cessió de la plaça de bous ha de ser acollida favorablement, llevat que hi hagi circumstàncies tècniques, de seguretat o d'ocupació prèvia que ho impedeixin. Per tant, l'autorització de la cessió es considera necessària per imperatiu legal; no obstant, la decisió final dependrà del vot majoritari al ple de la Corporació Municipal d'Ondara aquest dijous.

Inicialment, la data sol·licitada per a l'esdeveniment era el 21 de juliol, però el Ajuntament d'Ondara va comunicar la impossibilitat de cedir la plaça de toros aquell dia a causa de les festes taurines ja programades per a les festes populars de Sant Jaume, que se celebraran del 19 al 28 de juliol. En resposta, el 8 de maig es va rebre una nova sol·licitud de la Vicepresidència Primera per a la cessió de la plaça el 7 de setembre del 2024.