Educació Mobilitzacions

La Marina Alta s'adhereix a la vaga en educació convocada pel 23 de maig

Docents, estudiants i famílies estan convocats a l'atur reivindicatiu a favor de l'educació pública i en valencià
Alexandra Usó, presidenta d'EV, fa declaracions sobre la vaga convocada per al 23 de maig / Ràdio Litoral.

Professors, alumnes i la comunitat educativa en general estan convocats aquest dijous, 23 de maig, a participar a la vaga general en defensa de la educació pública i en valencià. Una nova mobilització que convoca la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, en què s'integren els sindicats UGT, CCOO, STEPV, així com altres organismes com Escola Valenciana, la FAMPA Enric Valor o el Sindicat d'Estudiants.

Diferents centres educatius de la Marina Alta ja han informat a les famílies que es suspendran les classes dijous, coincidint amb la convocatòria, encara que es garantiran els serveis per a la supervisió de lalumnat.

Als instituts, els estudiants a partir de 3r d'ESO també poden exercir el dret a la vaga.

Entre les motivacions que han portat a convocar aquest atur reivindicatiu s'hi inclou les polítiques educatives del Govern Valencià. Aquesta pretén ser una mostra de rebuig al districte únic, a la llei de llibertat educativa, a la supressió de classes presencials a les Escoles Oficials d'Idiomes o al retallada d'unitats a Infantil i Primària de cara al proper curs. Així ens ho ha explicat la presidenta d'Escola Valenciana, Alexandra Usó.

Amb aquesta mobilització també es dirà no a la paralització del Pla Edifcant, situació que a la comarca de la Marina Alta manté bloquejats projectes com el 2n IES de Calp o la construcció del CEE Gargasindi, també a la ciutat del Penyal. I s'exigiran millores a les condicions laborals.