Esports

Dénia va presentar el projecte del nou pavelló esportiu

La instal·lació esportiva que té un cost de 10 milions d'euros tindrà capacitat per a 2.500 espectadors
Plànol del nou pavelló esportiu de Dénia / Ayto Dénia

Dénia està a punt de fer un gran salt en infraestructures esportives amb la presentació del projecte bàsic del que serà el seu nou pavelló poliesportiu. Aquest ambiciós pla, obra de la UTE Argenia Ingeniería y Arquitectura SL., ha estat oficialment lliurat al Ajuntament de Dénia, delineant el que serà una moderna instal·lació ubicada al carrer Lancha, al costat de la pista d'atletisme.

Amb un disseny pensat per acollir una àmplia gamma d'esports, incloent-hi voleibol, futbol sala, bàsquet, handbol i gimnàstica, el pavelló comptarà amb una pista central de 2.006 metres quadrats, apta per a competicions oficials de diverses federacions. L'estructura total ocuparà 11.156 metres quadrats repartits en una planta baixa i tres nivells addicionals, que albergaran grades retràctils, vestuaris, magatzems, un gimnàs, sales de reunions i conferències, aules i àrees de premsa, a més d'altres serveis essencials.

El futur complex, que s'estima costarà al voltant de 10 milions d'euros, també inclourà una àrea d'estacionament i un accés principal des de la zona del poliesportiu existent, garantint així una integració fluida amb les instal·lacions actuals.

Pista central del nou pavelló | Ayto Dénia

El projecte ha estat rebut amb entusiasme per part de l'administració local, destacant-se especialment la capacitat del pavelló per atraure i albergar grans esdeveniments esportius, amb una capacitat per a 2.500 espectadors, fet que el convertirà en un epicentre per a l'esport a la regió.

La regidora de Territori, M. Josep Ripoll, després de reunir-se amb Valen Alcalá, el regidor d'Esports, i l'equip tècnic, va subratllar la importància de buscar finançament que podria incloure suports d'institucions supramunicipals per dur a terme aquest projecte ambiciós. Alcalà va expressar la seva satisfacció per comptar pròximament amb un recinte capaç de satisfer la demanda d'una ciutat amb l'estatura esportiva de Dénia.

Aquest projecte no sols promet ser un motor per al desenvolupament esportiu local, sinó també un impuls significatiu per a l'economia i el turisme de Dénia, projectant-la com una seu atractiva per a esdeveniments esportius nacionals i internacionals.