Platges

Calp s'adhereix a la Xarxa de Platges sense Fum

L'objectiu és crear espais lliures de fum a les platges de l'Arenal-Bol, la Fossa i el Cantal Roig
Platja del Cantal Roig / Ajuntament de Calp

El Ajuntament de Calp s'ha unit a la Xarxa de Platges sense Fum de la Conselleria de Sanitat amb l'objectiu de crear espais lliures de fum a les platges de l'Arenal-Bol, la Fossa i Cantal Roig, promovent així un entorn més saludable i net.

La iniciativa consistirà a habilitar zones específiques en aquestes platges per a ús exclusiu de persones no fumadores i aquelles que, per problemes de salut o per qualsevol altre motiu, prefereixin acudir a aquestes àrees. En aquestes zones es recomanarà als visitants la importància de seguir hàbits saludables i respectar els altres. Seran àrees de fàcil accessibilitat i estaran separades a una distància determinada de la resta de la platja. D'aquesta manera, Calp inicia un procés per aconseguir una platja lliure de fum.

Per fomentar aquesta nova mesura, es distribuiran cendrers reutilitzables als punts d'informació turística situats a les platges de Arenal-Bol i la Fossa, així com a l'oficina de turisme de les salines. Amb això, també es busca incentivar l'ús responsable i la correcta disposició dels residus.

En aquest sentit, un 15% dels residus recollits a les platges són burilles de cigarretes, les quals no només contaminen el medi ambient sinó que també suposen un risc per a la fauna marina. «Ni les platges són cendrers ni el mar és un escombriaire. Aquest municipi té el compromís d'estar lliure d'escombraries», ha afirmat el regidor de Medi Ambient i Platges, Pere Moll.

Per la seva banda, la regidora de Prevenció de la Salut, Itziar Doval, ha destacat la importància d´un entorn lliure de fum no només per a la preservació del medi ambient, sinó també per a la salut dels usuaris de les platges. I ha recordat que són nombroses les malalties que deriven no només del consum actiu de tabac, sinó també del consum passiu, ja que la inhalació de fum genera malalties. "La prohibició de fumar en aquestes platges subratlla el compromís del municipi amb la reducció de la contaminació i la promoció de la salut, i esperem que aquesta mesura sigui recolzada i replicada a altres municipis costaners", ha afegit.