Igualtat Política

Calp incorporarà noms de dones a la seva guia de carrers per impulsar la feminització d'espais públics

A Calp només el 7% dels carrers tenen nom de dona, i la majoria és de verges
Grup de treball per a la feminització dels espais públics. / Ràdio Litoral.

L'Ajuntament de Calp, a través de la regidoria d'Igualtat, ha creat un grup de treball per impulsar la feminització dels espais públics de la localitat. Aquesta iniciativa té com a objectiu trencar amb la bretxa de gènere a les denominacions de carrers, avingudes i places del municipi i promoure així la igualtat de gènere als espais públics.

I és que com explica la regidora d'Igualtat, Itziar Doval, a Calp només el 7% dels carrers tenen nom de dona, i la majoria és de verges.

Per dur a terme la feminització de la denominació dels espais públics, es revisaran els noms actuals per assegurar que reflecteixin la diversitat i promoguin el reconeixement de dones destacades en la història i la societat.

Entre els noms proposats inicialment es troben figures com Maria Moliner, Maria Montessori, Isabel de Villena, Clara Campoamor, o Simone de Beauvoir. Des de l'Ajuntament remarquen que el procés està obert a més propostes, amb l'objectiu de garantir una representació equitativa i diversa a les denominacions dels carrers de Calp.

A més, apunta la regidora, es inclourà un QR que ajudarà a identificar la dona que dóna nom a l'espai públic en qüestió, difonent quins han estat els seus èxits, la seva feina i transcendència.