Societat

Ondara viu amb intensitat la Setmana Santa

Ha comptat amb actes cada dia, menys la processó del Dilluns Sant que es va suspendre per pluja

Ondara ha viscut una Setmana Santa 2024 multitudinària, destacant-se per actes diaris que han capturat l'essència d'aquesta celebració, amb l'excepció de la processó del Dilluns Sant, suspesa a causa de la pluja.

Aquest any, la Setmana Santa ondarenca s'ha distingit pels seus actes tradicionals com el Trobada del Diumenge de Pasqua, el Cant dels Dolors, la representació de la Passió amb aproximadament un miler despectadors, i processons multitudinàries com la del Divendres Sant. Les set Confraries d'Ondara han tingut una participació destacada, incloent la Confraria de la Soledat, Confraria de la Dolorosa, i més, enriquint la celebració amb la seva devoció i tradició.

Els actes de Setmana Santa van començar amb el Cant dels Dolors a l'església de Santa Anna, des del 16 fins al 22 de març, culminant amb l'emotiu Himne a la Verge de la Soledat, obra del compositor Gonzalo Ortolà Marí. Aquesta composició, creada el 1924, just després que la Verge de la Soledat fos declarada patrona d'Ondara pel Papa Pius XI, ha esdevingut un símbol d'expressió religiosa i cultural. El 2023, es va iniciar un procés per declarar els Dolors com Bé Immaterial, destacant la seva importància cultural i espiritual.

El dissabte 23 de març, la Passió d'Ondara es va representar amb gran detall i participació pública, marcant el 30è aniversari de la seva primera posada en escena. Aquest acte va comptar amb la col·laboració de diverses associacions i la regidoria de Festes i Tradicionsdemostrant la forta implicació comunitària en la conservació d'aquestes tradicions.

El Diumenge de Rams, celebrat el 24 de març, va veure a fidels i confraries reunir-se per a la Processó de les Palmes, una celebració de l'entrada triomfal de Jesucrist a Jerusalem, que va culminar amb una missa al Prado d'Ondara.

Finalment, el Diumenge de Pasqua, 31 de març, es va celebrar el Trobada a la Plaça Major, un acte distintiu que va concloure amb el llançament de coets, marcant el final d'una Setmana Santa a Ondara plena de devoció, tradició i comunitat. Aquest any, malgrat els desafiaments meteorològics, la Setmana Santa d'Ondara ha demostrat ser un punt de trobada per a la fe i la cultura local, reafirmant el seu lloc com un esdeveniment de gran importància a la Marina Alta.