Societat

Calp aprova una nova normativa per a taxis que inclou codi de vestimenta

El municipi incorpora noves exigències per millorar el servei de taxis
Ajuntament Calp / Ajuntament Calp

Calp ha aprovat recentment una nova ordenança per regular el servei de taxis a la localitat, adaptant-se així a la Llei del Taxi de la Generalitat Valenciana de 2017. El reglament actualitzat introdueix importants modificacions en la gestió i el funcionament del servei, amb l'objectiu de millorar la qualitat i l'experiència dels usuaris.

Entre les principals novetats hi ha canvis en la transmissió de llicències de taxi i la introducció de proves de capacitació més rigoroses, incloent formació específica per al tracte de persones amb discapacitat.

A més, s'ha establert un codi de vestimenta que prohibeix als taxistes vestir pantalons curts i desgastats. També s'exigeix la inclusió d'una imatge corporativa a les portes dels vehicles, que haurà d'integrar el número de taxi i el nom del municipi sobre un disseny que evoca el Penyal d'Ifac de color verd.

Segons Guillermo Sendra, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, aquest reglament cerca respondre de manera efectiva a les necessitats del sector i elevar la qualitat del servei ofert a ciutadans i visitants.

El debat sobre l'ordenança també ha ressaltat la problemàtica de la escassetat de taxis durant l'alta temporada turística, per les restriccions legals i la capacitat limitada basada en el cens poblacional. Tant l'oposició com el govern local han subratllat la necessitat de cercar solucions per millorar el servei durant tot l'any.