Agricultura

El ple de l'Ajuntament de Xàbia s'uneix per recolzar el sector agrari i ramader

La decisió reflecteix la necessitat de prendre mesures en defensa del sector primari
Ple Xàbia / Ajuntament de Xàbia

L'Ajuntament de Xàbia ha aprovat una moció de suport al sector agrari i ramader. La decisió, amb un respatller majoritari, reflecteix la necessitat de prendre mesures a nivell local, nacional i europeu per impulsar aquestes activitats fonamentals.

La moció, aprovada amb el suport del govern local i de Compromís, ressalta la urgència de reduir els impostos sobre el combustible, millorar els preus dels productes agrícoles i flexibilitzar la normativa mediambiental de la UE. A més, s‟ha determinat la redacció d‟un pla estratègic local en matèria d‟agricultura, pesca i alimentació.

L'acord també insta el Govern central a garantir la lliure circulació mercaderies ia promoure la prohibició d'importar productes tractats amb fitosanitaris no autoritzats a la UE. Se sol·licita un reforçament dels controls sanitaris a les fronteres per prevenir l'entrada de plagues i malalties que podrien perjudicar el sector.

A nivell nacional, es demana la modificació i ampliació de la Llei de la Cadena Agroalimentària per prohibir pràctiques deslleials i assegurar que els preus cobreixin els costos de producció. S'urgeix a flexibilitzar i simplificar la Política Agrària Comuna (PAC) ia augmentar l'aportació en matèria d'assegurances agràries per part del Govern central.

Al àmbit local, es recolza el control cinegètic per evitar danys a l'agricultura i la ramaderia, es promou la voluntarietat a l'aplicació de la Llei de Benestar Animal i se sol·licita inversió en la modernització del regadiu i obres hidràuliques.

Després de l'aprovació d'aquesta moció, l'alcaldessa de Xàbia, Rosa Cardona, ha remès l'acord al Govern central ia les associacions agrícoles, ramaderes i agroalimentàries de la província d'Alacant i el País Valencià.