Política

Dénia sol·licita la convocatòria de l'Espai Port-Ciutat per resoldre els assumptes que afecten aquest recinte portuari

Després de la darrera reunió de l'equip de govern, PSPV-Compromís, amb la comissionada de la Generalitat Valenciana per al port, Pepa Font
Port de Dénia vist des de l'Estació Marítima de Baleària Port / Miriam Pagan

El equip de govern de Dénia (PSPV-Compromís) ha expressat el seu descontentament per la manca de convocatòria del Espai Port-Ciutat, un organisme creat sota el Govern del Botànic, destinat a la deliberació conjunta sobre decisions relatives al recinte portuari. Aquesta responsabilitat ha estat assumida unilateralment per la comissionada de la Generalitat Valenciana per al port, Pepa Font.

L'alcalde Vicent Grimalt, el vicealcalde Rafa Carrió, i l'edil de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll, han criticat aquesta situació després d'una trobada recent amb Font.

En paraules de Carrió, "no podem consentir la manca de transparència i de diàleg que tenim en assumptes del port", destacant que "Pepa Font ha convertit, a la seva seu, el port". Des de l'administració local se subratlla la importància de reactivar el Espai Port-Ciutat per assegurar una comunicació fluida entre tots els agents implicats. Des del 2017, aquest òrgan només s'ha reunit en dues ocasions, cosa que mostra una clara necessitat de més implicació.

El debat s'estén al futur del Centre Integrat Gent de Mar, un projecte educatiu crucial per al desenvolupament de l'ocupació maritimopesquer a Dénia, amb un pressupost de 9,2 milions d'euros i capacitat per a 570 alumnes. La ubicació proposada al port ha estat rebutjada per la Generalitat Valenciana, cosa que ha portat a la recerca d'un pla B per al seu emplaçament. Ripoll ha emfatitzat que aquest centre és una reivindicació necessària per a la ciutat i ha criticat el tracte rebut per part de l'administració portuària.

A més, l'alcalde ha assenyalat altres assumptes pendents de resposta per part de la comissionada, incloent-hi el dragatge del port i la gestió d'espais públics i taxes municipals.