Festes

Dénia retallarà a més de la meitat els actes de bous a la mar

Aquestes actuacions taurines s'emmarquen dins les festes patronals en honor a Santíssima Sang

L'equip de govern de Dénia, PSPV-Compromís, ha pres la decisió de reduir significativament les actuacions de bous a la mar durant les festes patronals de juliol, dedicades a la Santíssima Sang. Aquests esdeveniments, que gaudeixen del reconeixement com Festa d'interès Turístic Nacional, experimentaran una disminució a la seva freqüència.

D'acord amb les declaracions de Raúl García de la Reina, regidor de Festes, el nombre d'entrades de bous es reduirà de tres a una, mantenint únicament la del primer dia de les celebracions. Aquesta jornada és especialment destacada per reunir una àmplia multitud de veïns, visitants i turistes en un recorregut que abasta des del carrer Marqués de Campo fins a la plaça de toros, passant per l'esplanada del port.

L'administració local també ha optat per cancel·lar totes les actuacions de bous a la mar que tenien lloc al migdia, a la plaça, durant les hores de més calor, una mesura que busca alleujar el patiment dels animals. Tot i això, es conservaran les actuacions vespertines. Aquesta decisió, influenciada per la mort d'un cap a les festes de l'any 2023, es fonamenta en el compromís amb el benestar animal.

Reaccions

La mesura ja ha generat reaccions polítiques. El grup municipal Vox ha expressat el seu rebuig a la reducció d'aquestes festes, argumentant que els bous a la mar, en ser reconeguts com Festa d'interès Turístic Nacional, no haurien de ser minimitzats a una celebració local menor. Vox Dénia insta al Ajuntament de Dénia a considerar el impacte turístic d'aquestes festes, crucials per a l'economia de la ciutat, més enllà de les diferències polítiques.