Medi ambient Uncategorized

Dénia impulsa 'Viu i conviu amb els animals' i 'Brutea' per promoure el civisme

L´Ajuntament intensifica esforços en la recollida de mobles i la conscienciació sobre normatives de convivència urbana
Presentació campanyes / Redacció

L'Ajuntament de Dénia ha anunciat la creació de dues campanyes de conscienciació relacionades amb el civisme i el respecte per la ciutadania. En aquest sentit, la marca «Viu i conviu amb els animals» representarà les àrees de Medi Ambient i Seguretat Ciutadana pel que fa al benestar animal.

Segons declaracions de Sandra Gertrúdix, regidora de Medi Ambient, «la quantitat de deixalles recollides diàriament ha arribat als 2.400 quilos durant la temporada baixa, augmentant a 7.200 quilos diaris en temporada alta. De les cinquanta ubicacions designades per a la disposició de mobles vells al municipi, només quinze han estat resultat d'avisos telefònics previs, un nombre que es redueix encara més durant els períodes de més demanda, amb tan sols quaranta ubicacions informades de manera anticipada. Aquesta situació genera complicacions significatives en els recorreguts de recol·lecció d'estris». El cost anual d'aquest servei per a l'Ajuntament és de 291.032 €, recursos que, segons la regidora, podrien destinar-se a altres activitats.

Addicionalment, Gertrúdix ha presentat la campanya «Bruteja» per a la recol·lecció de mobles, instant a aquells que vulguin rebutjar mobles vells a trucar al número 966431154 per coordinar la recollida.

Per la seva banda, Javier Scotto, el regidor de Seguretat Ciutadana, ha emfatitzat la connexió entre les dues campanyes i el civisme. Scotto ha fet èmfasi en la importància del compliment de la normativa sobre la recollida d'excrements i la dilució d'orins de gossos, estipulada a l'ordenança de tinença d'animals. Això és essencial per evitar costos addicionals per al municipi i possibles sancions.

L'Ajuntament ja havia implementat campanyes que exigeixen portar gossos lligats amb corretja, recollir excrements i diluir orins. Scotto va explicar que el incompliment d'aquestes normatives també comporta costos econòmics considerables per al municipi, com ara el reemplaçament de bol·lards, papereres o fanals.

Els regidors també han destacat que les imatges dels cartells són de gossos de la protectora, amb l'objectiu de conscienciar sobre l'adopció d'animals abandonats.

La campanya té com objectiu informar la ciutadania sobre els seus obligacions, permetent consultar l'ordenança i conèixer les infraccions i multes corresponents, que poden assolir els 750 €, a través d'un codi QR.