Esports

Benissa llança «A Moviment», programa innovador per al benestar dels grans

Programa revolucionari adreçat a millorar la vida de les persones més grans de 60 anys
Presentació del programa En Moviment / Ayto Benissa

En un esforç pioner per fusionar la salut i l'esport, el municipi de Benissa ha presentat «A Moviment», un programa revolucionari dirigit a millorar la vida de les persones més grans de 60 anys. Aquesta iniciativa, fruit de la col·laboració entre el Ajuntament de Benissa, la Conselleria de Sanitat, la Conselleria de Cultura i Esport, i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, marca una fita a la integració de la salut pública i l'activitat física.

Per impulsar aquest projecte ambiciós, s'ha creat la Unitat d'Activitat i Exercici Físic (UAEF), un equip multidisciplinari compost per Adrián Cabrera, regidor d'Esports; Raquel Oltra, regidora de Sanitat; i Anabel Capó, preparadora física del programa, entre d'altres professionals. La UAEF se centra a oferir un programa d'exercici físic prescrit des del centre d'Atenció Primària, emfatitzant un enfocament preventiu i de benestar per a gent gran.

A Moviment està especialment dissenyat per a aquells entre 60 i 75 anys que pateixen malalties cròniques, tenen múltiples patologies o experimenten solitud no desitjada. La selecció de participants es realitza acuradament per professionals sanitaris del Centre de Salut de Benissa, que deriven a la gent gran a experts en activitat física de l'Ajuntament per començar un pla d'exercicis personalitzat.

El programa, que començarà a l'abril i s'estendrà durant sis mesos, no sols busca millorar la qualitat de vida de la gent gran a través de l'esport, sinó que també és una iniciativa completament gratuïta, facilitant així l'accés a programes de salut sense limitacions econòmiques habituals.

Aquest projecte conjunt no sols destaca la importància de l'exercici físic en la millora de la salut i la qualitat de vida de la gent gran, sinó que també estableix un model de col·laboració entre els sectors esportiu i de salut pública. Amb «A Moviment», Benissa es proposa crear una comunitat més saludable i feliç, demostrant un compromís infrangible amb la cura holístic i personalitzat de la gent gran.