Esports

“Aviador” va ser el primer en temps real de la Ruta de La Sal Este

La regata va ser molt dura amb fort vent i intens onatge que va posar a prova tots els participants
El vaixell vencedor durant la regata / ©BaixauliFoto.com

El vaixell First 53 «Aviador», patronejat per Gabriel Medem del Reial Club Marítim de Sotogrande va completar una àrdua travessia de 117 milles entre el Reial Club Nàutic Dénia i el Club Nàutic Sant Antoni. Aquesta ruta, que va vorejar les icòniques illes de Formentera i Eivissa per babord, es va destacar per ser ràpida i desafiant, marcada per la inconstància de forts vents del sud i un intens onatge, efectes directes de la borrasca Nelson que ha assotat Espanya des de l'inici de la Setmana Santa.

La competició no només va ser una prova de velocitat, sinó també de resistència i destresa en la navegació davant de les adverses condicions meteorològiques. El First 53 de Medem va liderar la flota, completant el recorregut en poc més de 13 hores, seguit de prop, en menys d'una hora de diferència, per l'IMS 42 Augusto Sanguineti i el Grand Soleil 50D Spaniard de Juan Rodríguez. En arribar, les tripulacions van mostrar signes d'esgotament a causa de les dures condicions de mar i vent, però també una profunda satisfacció per les experiències viscudes i els desafiaments superats.

El vaixell que va resultar vencedor | ©BaixauliFoto.com

 

Paral·lelament, la Mini Sal, una travessia directa entre Dénia i Sant Antoni de Portmany d'unes 55 milles, va veure els seus participants arribar a port a la foscor de la nit. Amb una bretxa de tan sols tres hores i mitja entre el primer, el First 47.7 Isabella de Miguel Sánchez del Reial Club Nàutic Castelló, i els últims a arribar, aquesta competició va destacar per la intensitat i la competència ferotge, malgrat les reduïdes dimensions del camp de regata.