Sanitat

L'1 de març arrenca la vacunació contra el rotavirus

La Comunitat Valenciana és una de les primeres a incorporar aquesta vacuna al calendari d'immunització dels més petits
Vacunació / Generalitat Valenciana.

La Conselleria de Sanitat començarà la campanya de vacunació contra el rotavirus per als nascuts aquest any a partir del 1 de març. Així, la valenciana serà de les primeres autonomies a incorporar-la al calendari vacunal. El 15 de febrer, la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va aprovar el calendari comú de vacunacions per al 2024, en què s'incorpora la recomanació de vacunar contra el rotavirus els lactants, una mesura que les comunitats han d'implantar abans del 31 de desembre del 2025.

Segons el Conseller de Sanitat, Marciano Gómez, la vacuna del rotavirus "constitueix la mesura preventiva més eficaç per evitar casos de gastroenteritis aguda i les possibles complicacions, una patologia que principalment sol ser més freqüent durant els primers dos anys de vida".

Gómez ha remarcat la importància de vacunar els menors, «ja que actualment, segons la xarxa de vigilància microbiològica de la Comunitat Valenciana, s?estan detectant uns mil casos anuals d?infecció per rotavirus en els menors de quatre anys».