Cultura Societat

El Centre d'Estudis Vicentins de Teulada amplia els fons bibliogràfics gràcies a una donació

Tomás Merlos dona 363 exemplars de valuós valor literari sobre la figura de Sant Vicent Ferrer al municipi de Teulada
Donació al Centre d'Estudis Vicentins / Ràdio Litoral

Teulada ha rebut una col·lecció bibliogràfica vicentina, propietat de Tomás Merlos, donada al Centre d'Estudis Vicentins de la localitat. Es tracta de 363 exemplars, de valor literari valuós, que abasta diversos segles d'història, amb alguns toms que daten de mitjans del segle XVI.

El Centre d'Estudis Vicentins, ubicat en ple centre històric, té com a objecte fomentar, promoure i potenciar, des d'un punt de vista aconfessional, els estudis i les investigacions relacionades amb el món i l'obra de Sant Vicent Ferrer, així com posar-los a l'abast de tothom, per divulgar-los.

Amb aquesta donació es amplien els fons bibliogràfics del centre, que continua amb les seues funcions per a la cerca, recollida i estudi de dades sobre l'obra i el món del dominic valencià més universal, Sant Vicent Ferrer.

Des de l'Ajuntament, el Alcalde, Raúl Llobell, ha mostrat el seu agraïment per la donació dʻaquesta col·lecció de llibres, qualificant de "data històrica" aquest moment.

Per la seva banda, Tomàs Merlos, ha explicat que el propòsit darrere d'aquesta dona generosa és promoure l'accés al coneixement i preservar la rica herència cultural que tanquen aquests llibres.

La incorporació d'aquesta col·lecció als recursos del Centre d'Estudis Vicentins de Teulada no només enriquirà la seva oferta acadèmica i cultural, sinó que també consolidarà la seva posició com a punt de referència per a estudiosos, investigadors i amants de la història local i regional. Un llegat bibliogràfic que no només és un regal per a Teulada, sinó també un testimoniatge perdurable del compromís amb la preservació i difusió de la cultura i la història locals.