Sanitat

Conselleria reforça la Unitat d'Hospitalització a Domicili amb més personal i vehicles nous

Un servei del DSD que atén uns 30 pacients diaris hospitalitzats a casa i veu millorats els seus recursos
Equip de la Unitat d'Hospitalització a Domicili / DSD

Després de fer-se efectiva la reversió sanitària, segueixen arribant a la Marina Alta canvis i millores al Departament de Salut de Dénia -DSD-. L'últim, la Conselleria de Sanitat ha destinat set nous cotxes a la Unitat d'Hospitalització a Domicili del DSD, equipats amb la darrera tecnologia en matèria de seguretat i confort.

A més, els vehicles incorporen un sistema innovador de traçabilitat, que permet conèixer en tot moment la ubicació del cotxe i del conductor, cosa que facilita l'organització de la feina i la gestió de les incidències, com ha explicat la Cap de la unitat, Charo Baydal.

A més, la Unitat d'Hospitalització a Domicili també ha augmentat la plantilla estructural amb un facultatiu i dues infermeres addicionals. Aquestes darreres s'incorporaran a l'equip les properes setmanes.

La unitat de Dénia és una alternativa a l'hospitalització tradicional, que atén 30 pacients diaris -900 a l'any-, amb una estada mitjana de 9,8 dies. És una unitat multidisciplinar, formada per: metges, infermeres, TCAES (Tècnics a Cures Auxiliars d'Infermeria) i psicòlegs. 

L'equip s'encarrega de dispensar-ne una atenció integral al pacient a casa seva, amb l'objectiu de millorar tant la qualitat de vida com la de la família.