Política Pressupostos

Benissa presenta l'esborrany dels pressupostos municipals 2024

Uns comptes que inclouen partida per al Centre de Dia, una pista d'atletisme i instal·lació de càmeres de videovigilància
Ajuntament de Benissa. / Ràdio Litoral

Benissa ha presentat l'esborrany del Pressupost Municipal 2024. Un document econòmic del qual destaca, segons l'executiu local, una inversió més gran en neteja, seguretat i serveis socials. Un document econòmic que va ser debatut ahir, dimarts 6 de febrer, a la Comissió Informativa Extraordinària.

El pressupost per a aquest 2024 puja a 21 milions d'euros i és entès com el full de ruta que marcarà la gestió aquest 2024. Un document “sensat amb un control responsable de la despesa pública”, segons apunten des de l'executiu local.

Des del govern asseguren que durant aquest exercici es pretén tirar endavant les inversions més importants de la legislatura. Així, l'actual esborrany del pressupost contempla la creació del demandat Centre de Dia, la construcció de la pista d'atletisme, la instal·lació de les càmeres de videovigilància i la restauració de la Torre Tros de les Calcides. 

Així ho ha explicat l'alcalde, Arturo Poquet.

El munícipe afegeix, que a més, aquest any també es podran fer altres inversions clau a cost zero per a les arques municipals gràcies als 2,4 milions d'euros que Benissa va rebre el 2021 de fons Next Generation. Entre les inversions més destacades d'aquest exercici hi ha les obres del desenvolupament de una àrea recreativa i centre base d'esports de muntanya a La Solana, i el projecte 'Forest Fire Detection' que permetrà sensoritzar les àrees forestals del municipi per disposar d'una detecció primerenca d'incendis i l'aplicació de la gestió telemàtica al parc de comptadors daigua que permetrà que es redueixi el nombre de fuites.

En matèria de serveis socials i seguretat ciutadana, l'esborrany pressupostari planteja la incorporació de 8 nous treballadors a la plantilla de Serveis Socials i 3 noves places de policia local.

Pel que fa a la millora del servei de neteja, contempla un increment de la partida destinada a Benissa Impuls que repercutirà directament en la millora del servei de recollida i neteja viària.