Demandes Veïnals Medi ambient

Salvem Moraira alerta del risc de destrucció de la Pineda del Molinet

El col·lectiu veïnal posa en marxa una recollida de signatures a través de la plataforma change.org per salvar aquest pulmó verd
Pineda del Molinet. Moraira / Ràdio Litoral

Des de la Plataforma Salvem Moraira alerten la població de la possible pèrdua d'un dels tresors mediambientals de Teulada, la pinada de l'Ampolla, coneguda com Pineda del Molinet. Un espai verd, poblat d?arbres centenaris, a prop del mar, que està amenaçat pel desenvolupament urbanístic descontrolat, segons adverteix aquest col·lectiu a través d?un vídeo que s?està difonent en xarxes socials.

La plataforma ciutadana, que s'autodefineix com a apolítica, assegura que aquest és un dels tresors naturals més preats del municipi, i en què s'ha fixat una empresa constructora interessada en edificar un macro-complex residencial, que inclou uns 90 habitatges.

Aquesta zona boscosa és a prop de l'aiguamoll del Senillar, que també es veuria afectat negativament per l'edificació del complex residencial projectat, segons indiquen des de la Plataforma.

Des de Salvem Moraira asseguren que el projecte suposa un perjudici per als veïns actuals i les generacions futures, i un dany irreversible per al sector turístic que cerca un mercat sostenible.

El col·lectiu també acusa el Ajuntament de Teulada de no prendre les mesures necessàries per protegir aquest espai únic i anima la població a revelar-se contra aquest «atac aberrant al paisatge». En aquest sentit, des de Salvem Moraira se n'ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures a través de change.org, que sota el lema “No a la destrucció de la Pineda del Molinet” ja suma gairebé 2.000 rúbriques.

Així sona el vídeo: