Societat

La Marina Alta registra una població més envellida que la resta de comarques valencianes

Un estudi de l'Observatori Marina Alta evidencia que la mitjana d'edat dels veïns de la comarca és 6 anys més gran
Plaça Rei Jaume I, Benissa. Arxiu / Ràdio Litoral

El perfil demogràfic de la població de la Marina Alta és 6 anys més gran que la mitjana d'edat de la Comunitat Valenciana i la Província d'Alacant. Així es desprèn de l'anàlisi feta pública pel Observatori Marina Alta de CREAMA i PACTE'MA. Un estudi en què es posa de manifest el envelliment dels residents a la comarca. La majoria de veïns ja han fet els 50 anys. Destaca la Vall d'Ebo, que lidera aquest rànquing amb la població més envellida, amb una mitjana de 55,91 anys, mentre que Ondara manté la mitjana poblacional més baixa, amb 43,08 anys.

Aquestes xifres demogràfiques, en comparació amb la mitjana de la Comunitat Valenciana, mostren una Marina Alta un 14% més gran que la resta de les comarques valencianes.

Una altra dada que cal destacar és la diversitat demogràfica. Sorprèn la mitjana d'edat de la població estrangera, ja que supera la nacional a tots els municipis de la comarca, marcant una diferència notòria amb la tendència regional. La població estrangera a la Marina Alta és eminentment població jubilada mentre que al global de la Comunitat és població en edat de treballar. A més, la mitjana d'edat de les dones a la comarca és superior a la dels homes.

Així ens ho ha explicat Jorge Romaní, tècnic de l'Observatori.

Totes aquestes dades són claus per actuar en coherència, i plantejar polítiques i estratègies adaptades a les característiques úniques de la nostra comarca, com apunten des de l'Observatori Marina Alta de CREAMA i PACTE'MA.