Política

Benissa necessitarà fer retallades a la despesa corrent per quadrar els seus comptes del 2024

L'Alcalde, Arturo Poquet, espera elevar a ple la proposta pressupostària del 2024 a finals del mes de gener
Compareixença de l'alcalde, Arturo Poquet i el regidor d'Hisenda, Vicent Ferrer. / Ràdio Litoral

Hem començat un nou exercici econòmic, el del 2024, que Benissa afronta, de moment, sense Pressupostos municipals. L'aprovació d'aquest important document s'ha vist endarrerida fins aprovar primer una pujada d'impostos que ajudi a quadrar els comptes municipals. L'alcalde de la localitat, Arturo Poquet, ha avançat que la intenció de l'executiu és disposar de l'esborrany dels pressupostos del 2024 en una setmana. Document que traslladarà a les diferents formacions polítiques perquè puguin fer les esmenes que considerin oportunes. L'objectiu és elevar a ple els pressupostos del 2024 abans que finalitzi el mes de gener.

Poquet adverteix que malgrat la pujada de l'IBI i de l'impost de vehicles que tant enrenou ha ocasionat entre els veïns i els grups de l'oposició, la situació econòmica de les arques municipals obliga a prendre altres decisions importants per quadrar els comptes. L'executiu està estudiant que partides del capítol 2, el dedicat al despesa corrent, es pot retallar. Poquet llança un missatge de tranquil·litat, assegurant que la manca d'un Pressupost Municipal no està perjudicant el dia a dia de la gestió municipal, després de prorrogar-se els comptes l'1 de gener.