Benestar Tercera Edat

Calp promou cartes contra la solitud dels més grans

Benestar Social convida a escriure unes línies d'afecte a les persones grans que viuen en solitud no desitjada durant aquest Nadal
Nadal a l'Ajuntament de Calp / Ràdio Litoral

La Regidoria de Benestar Social, Igualtat i Família a Calp ha posat en marxa la campanya “Línies amb il·lusió”, amb la qual pretén portar més de 250 cartes a persones que viuen a les residències de la tercera edat del municipi o persones ateses des del Servei d'Atenció a Domicili i que es troben en una situació de solitud no desitjada.

Per dur a terme la iniciativa es requereix la participació ciutadana. Des de la Regidoria s'han posat en contacte amb diverses associacions o entitats locals perquè els seus integrants se sumin a la campanya. Les persones que s'adhereixin a aquesta iniciativa que promou l'empatia i la solidaritat hauran d'escriure cartes personalitzades. A cada participant, se li assignarà un destinatari, amb la finalitat de dirigir unes línies d'ànim i de felicitació de les festes nadalenques. Així ho ha explicat , Itziar Doval, regidora de Benestar Social.

Les cartes també van dirigides a residents estrangers, per això s'ha contactat amb associacions de llengua estrangera. L'Agrupació Filatèlica i Numismàtica ja ha confirmat que s'encarregarà del mata-segellament de les cartes que es dirigiran a les  residències Domus VI, La Saleta i Colina Club.

Les persones interessades a participar a la iniciativa poden adreçar-se a alguna de les associacions participants o posar-se en contacte amb la Regidoria a través del correu olopez@ajcalp.es o al telèfon 96 583 72 23. Aquesta és la primera edició de la campanya, però es pretén mantenir-la els propers anys i ampliar-la.

La regidora remarca que aquesta iniciativa va dirigida a una generació en què la comunicació epistolar té un valor especial i anima la ciutadania a sumar-se a aquesta proposta.