Política

Calp augmenta el nombre de veïns censats fins a 25.854

Des del Departament de Padró s'han engegat diverses accions per evitar la pèrdua de població
Plaça Major de Calp. / Ràdio Litoral

Calp augmenta la seva població i arriba als 25.854 habitants. INE. Així ho ha notificat l'Institut Nacional d'Estadística al Ajuntament de Calp.

Aquesta és la xifra resultant de la revisió del padró municipal referida a 1 de gener de 2023. Un número que demostra un increment de 1.758 nous habitants respecte a la darrera xifra oficial. Tot i això, arribar a aquesta xifra i evitar el descens del cens municipal ha comportat una intensa tasca des de l'Ajuntament, segons remarquen fonts municipals.

En els darrers anys des del Departament de Padró s'han engegat diverses accions per evitar la pèrdua de població. Un dels problemes detectats és la manca d'informació dels ciutadans, que en molts casos estan convençuts que ja estan empadronats o que desconeixen la necessitat de renovar el padró en cas de ser estrangers.

Des de l'Ajuntament es calcula que centenars de residents estrangers no consten per a l'INE pel fet que no han renovat la seva inscripció al padró municipal, ja que per llei els residents comunitaris inscrits al Registre Central d'Estrangers o els residents no comunitaris però amb permís de residència de llarga durada han de renovar la inscripció al padró cada cinc anys i la resta d'estrangers cada dos.

Per això des de l'Ajuntament s'han engegat successives campanyes.