impostos Política Pressupostos

Benissa amb els pressupostos paralitzats en espera d'un consens sobre l'IBI

Els grups de l'oposició recolliran firmes aquest dissabte per al·legar contra l'increment de l'IBI i l'IVTM
Sessió plenària a l'Ajuntament de Benissa. / Ràdio Litoral

Aquest matí ha tingut lloc a l'Ajuntament de Benissa la segona reunió entre representants dels grups de la oposició (Reiniciem, PSOE, Compromís i CIBE) i membres del executiu local (PP), per continuar amb les negociacions, encara obertes, a la recerca d'un consens que eviteu la pujada d'impostos prevista pel govern benisser.

Aquesta situació obliga a tenir en stand by els pressupostos municipals de 2024, com remarca l'alcalde, Arturo Poquet, al mateix temps que lamentava que el govern local ha hagut de conèixer les alternatives que planteja l'oposició per publicacions en xarxes socials. De fet, el llistat de mesures plantejades per Reiniciem, PSOE, Compromís i CIBE estava previst que es presentés per registre d'entrada a l'Ajuntament durant ahir, unes hores abans de la reunió.

El municipi manté que les decisions preses són les úniques que poden resoldre la situació econòmica de les arques públiques. Remarca que fins que s'arribi a un acord, els pressupostos municipals del 2024 estan paralitzats. I que el objectiu és aconseguir una comptes realistes i equilibrats per al proper exercici.

Mentre que des dels grups de la oposició critiquen que el govern no els ha facilitat la documentació requerida per poder fer alternatives a la pujada de l'IBI i denuncien la manca d'interès del responsable d'Hisenda. Encara més, consideren que l'estratègia del PP és deixar passar el temps, perquè l'acord provisional es converteixi en definitiu.

Així ho afirma Mari Carme Ronda, portaveu de Compromís.

Des dels grups de l'oposició avancen que presentaran al·legacions a l'acord plenari que implica la pujada de l'IBI en un 45% i de l'impost de vehicles a més del 50%, i fan una crida a la ciutadania perquè se sumi al rebuig en l'increment dels impostos signant l'al·legació. La intenció de Reiniciem, PSOE, Compromís i CIBE és sortir aquest dissabte al carrer a informar la ciutadania i convidar-los a adherir-se a l'al·legació que han redactat, com ha explicat Juan Carlos Mut, regidor de Reiniciem.