Cultura Educació Societat

Softcatalà compleix 25 anys promocionant la nostra llengua al món digital

Una associació sense ànim de lucre de la qual participen activament diversos veïns de Benissa
Membres de l'entitat en una de les últimes trobades / Softcatalà

Softcatalà, l'entitat que promou la llengua catalana al món digital, està de celebració. Compleix 25 anys a la Comunitat Valenciana.

Aquesta és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la promoció i normalització de la nostra llengua vernacla a les tecnologies. Fundada el 1998, l'organització ha treballat en el desenvolupament de programari i tecnologies disponibles en català, també disposa de la versió en valencià, i en la promoció de la llengua a l'era digital. Un col·lectiu on s'integren diversos benissers preocupats i implicats en la defensa i promoció de la nostra llengua.

El seu president és de Benissa, Xavi Ivars, i ens ha explicat com han previst celebrar aquest quart de segle d'impuls i dedicació a la promoció del català a l'àmbit digital. Entre les activitats programades, avui, 17 de novembre, a València, tindrà lloc un acte del que participaran membres destacats de Softcatalà, que compartiran amb el públic assistent reptes i objectius de futur de l'associació. Cita que comptarà amb l'actuació de Jazzmàtiks.

Aquest esdeveniment i la plataforma de softcatala.org en si, estan oberts a totes aquelles persones interessades en la preservació i la promoció de la llengua i la cultura valencianes en l'àmbit digital i tecnològic.