Igualtat Societat

Inaugurada l'exposició «de portes endins» amb què Calp denuncia la violència a casa

Continuen els actes amb què recordar el 25N, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra la Dona
La regidora Itziar Doval visita la instal·lació "de portes per a dins" / Ràdio Litoral

En el marc de la commemoració del 25 N, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra la Dona, Calp ha dissenyat una exposició que ja es pot visitar als carrers del nucli històric. Una mostra que és una crida d'atenció a la ciutadania i que consisteix en unes lones, amb 10 finestres, en què es representen possibles escenes de violència de gènere a la llar.

Amb la premissa que gairebé el 60% de les víctimes mortals per violència de gènere convivia amb el seu agressor, aquest projecte busca donar visibilitat a aquest tipus de violència de gènere que s'amaga darrere de les quatre parets de la llar.

La iniciativa convida a treure el cap a través d'aquestes finestres a una realitat en què hi ha unes víctimes invisibles que oculten la seva situació i on es produeix una violència difícil de detectar, que passa desapercebuda fins i tot per als seus veïns.

Crits, plors, discussions o agressions, que es queden de porta endins. Una invitació a la reflexió sobre la violència de gènere, cercant una reacció en positiu de la societat.

Les imatges van acompanyades de frases en què es recorda que 32.644 dones van ser víctimes de violència de gènere el 2022,  que 51 dones van ser assassinades fins a l'octubre del 2023, que les denúncies falses per violència de gènere representen el 0`006% del total o que un 20% de joves nega que existeixi violència de gènere i creuen que és un invent ideològic.

Itziar Doval és la regidora d'Igualtat, a l'Ajuntament de Calp.