Educació

Més de 3.000 alumnes tornen a les aules calpines

Avui el silenci que regnava a les aules i patis dels centre educatius de la comarca, ha estat de nou alterat pels riures, crits i avalot dels escolars. Ja ha arrencat un nou curs 2023-2024.

Un any lectiu que a Calp tornarà a posar en evidència la necessitat de nous centres educatius davant de l'augment, curs rere curs, del nombre d'alumnes. Així ho constata la mateixa regidora d'Educació, Mariola Mulet, que assegura que la localitat ha experimentat un augment de matriculació. Calp necessita un 5è CEIP i un segon IES.

A la ciutat del Penyal han tornat a les aules 3.261 alumnes, 181 més que els registrats a l'inici de l'anterior curs. A Infantil i Primària s'han matriculat 1.922 alumnes, 160 a l'escola Infantil Silene d'Ifac i 1.179 a l'IES Ifac. La matrícula està oberta tot l'any, per això aquestes xifres poden variar.

Durant aquest curs a l'IES Ifach afrontaran la massificació preocupant que arrossega el centre amb aules prefabricades. La regidora confirma que han estat instal·lades al pàrquing de l'institut un total de 9 aules. De cara al proper curs es col·locaran més barracons en uns terrenys municipals ubicats a la partida Gargasindi per tal de seguir descongestionant el centre fins que Calp compti amb el demando 2n institut.