Societat

La plataforma Salvem La Vall demana la paralització del PAI de Llíber en defensa del creixement sostenible de la Vall de Pop

Membres de la plataforma Salvem la Vall, han traslladat a l'executiu de Llíber la seva preocupació pels efectes adversos per a les poblacions i els residents de la Vall de Pop, que implica el desenvolupament d'un PAI, aprovat per l'ajuntament d'aquesta localitat, amb què es construiran 488 habitatges a la Muntanya Llarga.

Els veïns i veïnes que conformen aquest col·lectiu demanen que es paralitzi qualsevol intervenció urbanística en aquest emplaçament fins que no es resolguin tots els condicionants i el projecte compti amb tota la documentació exigida, com un informe favorable de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer assegurant els recursos suficients hídrics, un informe favorable que asseguri que l'EDAR (Estació Depuradora d'Aigües Residuals) pot assumir l'increment del volum de l'aigua residual a tractar o l'informe favorable d'impacte ambiental, entre d'altres.

La plataforma tendeix la mà al consistori de Llíber en general ia l'alcalde de la localitat en particular, a fi d'unir forces i treballar en equip perquè el macro PAI no s'executi. Atenent les múltiples deficiències detectades i els efectes futurs d'aquest PAI per als habitants de la vall.

Des de Salvem la Vall es mostren disposats a dur a terme totes les accions necessàries per paralitzar aquest macroprojecte i defensar el creixement sostenible dins aquest territori. Dialogants però ferms, com indica la portaveu d?aquest col·lectiu veïnal, Antaryami Alcántara.

Des de la plataforma mostren la seva preocupació i lamenten també la passivitat del govern del Lliber davant d'unes obres que s'han iniciat per part de l'empresa, sense autorització, per a la preparació dels terrenys de cara a l'inici del desenvolupament del PAI.