Seguretat Ciutadana

Protecció Civil de Benitatxell rep donacions de material emergències

La ciutadania s'ha bolcat oferint una cadira d'evacuació i una armilla per a la maniobra de Heimlich

Protecció Civil al Poble Nou de Benitatxell està enhorabona. Una agrupació molt estimada i valorada al Poble Nou que acaba de rebre noves donacions que permetran als seus efectius estar més ben preparats per afrontar la feina d'ajuda als altres. L'agrupació ha rebut material per fer front a emergències. Una és l'armilla per a la maniobra de Heimlich que ha donat el grup de ball Pam's Dance Fitness Ladies.

És una eina de gran valor per poder ensenyar a la ciutadania de manera senzilla i efectiva la maniobra de Heimlich. Una peça dʻescuma salta pels aires quan la maniobra es duu a terme correctament. Presenta a més un coixinet per administrar els cops a l'esquena necessaris per dur a terme els protocols ARC i ERC.

El segon donatiu és una cadira d'evacuació donada per dos veïns del municipi de nacionalitat alemanya, Hermann i Angelika. Aquesta cadira permet el descens suau d'escales en cas d'emergència quan no hi ha possibilitat d'utilitzar un ascensor per evacuar una persona. Aquest matrimoni alemany ja és col·laborador habitual de l'agrupació poblera. Fa tot just uns mesos van lliurar bicicletes de diferents mides, senyalització, mini semàfors, ulleres simuladores, etc. per als circuits de seguretat viària que munta la Policia i Protecció Civil.

Com ha destacat la regidora de Seguretat Ciutadana, María José Ivars, “tots els voluntaris de Protecció Civil fan una tasca impecable al nostre municipi, ia més de forma desinteressada. No és estrany que la gent s'ho vulgui agrair aportant el seu granet de sorra. A aquesta gent només podem donar les gràcies per la seva consideració i amabilitat”.