Meteorologia

Caloret faller a la Marina Alta

Els pronòstics auguren bon temps durant les festes josefines

Segons els pronòstics meteorològics podríem parlar de “caloret faller”, encara que aquí, al sud de la comarca, ens hàgim quedat sense falles. L'única comissió fallera que mantenia aquesta tradició, amb gran esforç per part dels seus components, era a la ciutat del Penyal, coneguda com la Falla del Calp Vell, i aquest any no plantarà monument. Una notícia que esborra del calendari festiu de Calp la tradició valenciana de cremar per Sant Josep allò vell, allò no desitjat, i renéixer de les cendres.

Dilluns a la tarda, al ple, el regidor de Festes, Paco Avargues, va explicar que, per motius interns, la comissió fallera ha decidit no plantar monument.

Amb la seva autorització, des de l'executiu local es va decidir traspassar la subvenció de 9.000 euros que se li concedia a la comissió per part de l'Ajuntament a la Junta Major de Confraries i Germandats de la Setmana Santa calpina. Proposta que es va elevar a sessió plenària i que ha estat aprovada.

Paco Avargues és el regidor de Festes: